29.10.2015

MATKABLOGI/Vuokatti - osa 1

Hei vaan taas sinne ruudun toiselle puolelle! Nyt luvassa olisi kaksiosainen "matkablogi" viikonloppureissultamme Vuokatista. Reissulla tuli kuvattua yllättävän paljon, joten en viitsinyt ahtaa kaikkia kuvia yhteen postaukseen, vaan päätin jakaa postauksen kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa kerron lähinnä majoituksesta, sekä yleisesti matkan jälkeisistä fiiliksistä ja mielipiteistä. Toisessa osassa esittelen matkamme ainoan kokonaisen päivän saldon, sillä käytimme Lauantain hyvin ahkerasti kierrellen Vuokattia ja Sotkamoa ympäriinsä. Mutta jottei postaus venähtäisi hyvin pitkäksi, mennään suoraan itse postaukseen... 



Olimme Vuokatissa siis viikonlopun, eli perjantaista sunnuntaihin, 23.10.-25.10. Reissussa olimme tällä kertaa yhdessä ystäväperheen naisporukan kanssa. Oli mukavaa vaihtelua olla välillä reissussa jollain muulla kuin omalla porukalla. 



Kuusihenkinen porukkamme majoittui kätevästi Holiday Clubin Katinkultarannan huoneistoihin. Olimme kahdeksan hengen huoneistossa, eli makuuhuoneita oli yhteensä kolme. Huoneistot vaikuttivat melko uusilta, ainakin verrattuna edellisiin majoituksiimme, joissa olemme olleet. Katinkultarannan huoneisto sijaitsi upealla paikalla, aivan järven rannalla. Lisäksi alue oli todella rauhallinen, sillä se ei ollut aivan "keskustassa".



Huoneisto oli todella tilava, moderni ja viihtyisä. Huoneiston siisteys oli pieni miinus, sillä heti ensimmäisenä saavuttuamme kohteeseen, silmään pisti erityisesti likainen matto. Ikävä alkaa ensimmäisenä siivoamaan saavuttuaan lomailemaan... Olohuoneeseen seurueemme olisi toivonut huopia tai vilttejä tuomaan lämpöä ja tietynlaista tunnelmaa sisustukseen. Lisäksi toisen sohvista olisimme pyöräyttäneet ikkunan eteen, jotta takka olisi päässyt paremmin oikeuksiinsa. Huomaa ehkä, että joukossa oli muutama sisustusfriikki, sillä tuli kiinnitettyä huomiota tuollaisiin asioihin.



Kuten keittiön sanotaan olevan kodin sydän, niin se oli tässäkin huoneistossa. Monipuoliset kodinkoneet sekä iso ruokapöytä tekivät keittiöstä varmaan jokaisen reissussa olleen suosikin. Saimme yhdessä nauttia pöydän ääressä ihanat aamupalat upeilla maisemilla. Pieniä puutoksia kuitenkin irtaimistossa, esimerkiksi astoita oli niukasti isolle porukalle. Astianpesukonetta sai pyörittää jokaisen aterian jälkeen, jotta astiat riittäisivät seuraavalla aterialla. Astiasto oli muuten todella laadukas ja monipuolinen. 



Makuuhuoneissa oli todella isot sängyt, jotka sai onneksi erotettua toisistaan, ettei pikkusisko päässyt vieressä potkimaan, haha.. Aina kun minä matkustan, oikein innolla odotan hotellin/mökin/huoneiston sänkyä ja petivaatteita, sillä rakastan niitä ihanan tuntuisia valkoisia lakanoita! Niissä on ihan eri fiilis kun omissa kodin lakanoissa. Lisäksi tällä kertaa tällekkin pyörijälle sattui hyvä tyyny, jollaista on lähes mahdotonta löytää minulle.



Kuten jo mainitsinkin, huoneiston sijainti oli aivan loistava. Suoraan takapihalta pääsi Vuokatin ihanaan lenkkeilymaastoon, aivan rannan tuntumaan. Rannalla näkyi olevan myös frisbeegolf-rata, jota monet tuntuivat käyttävän. Maasto oli todella mukavaa vaihtelua lenkkeilyyn, sillä tuntuu että oma kylä on tullut koluttua jo läpikotaisin, joten maisemanvaihdos teki todella hyvää. Mainittakoon myös, että mukana ollut koirakaveri tykkäsi lenkkeilymaastosta todella paljon. 



Lenkkeillessä valoisan aikaan, huomioni kiinnittyi rannassa oleviin lamppuihin. Meidän reissumme aikana en oikeastaan ehtinyt lenkkeillä pimeän aikaan, sillä molempina iltoina oli muuta ohjelmaa, mutta uskon, että myös iltavalaistuksessa polku näyttää upealta!


Tältä samaiselta rannalta on kuva minusta pienenä lennättämässä leijaa. Itsellä ei muistikuvia valitettavasti tuolta ajalta ole, mutta hassua ajatella, että samalla rannalla olen ollut jo paljon pienempänäkin.



Reissumme Vuokatissa ei siis ollut ensimmäinen, muttei varmasti myöskään viimeinen. Joka kerta kuitenkin aina löytyy jotain uutta, eikä ikinä pääse kyllästymään. Matkaankaan ei kulu kuin kaksi tuntia, joten ajomatkakin on siedettävä. Olisin voinut viipyä pidempäänkin, sillä kolme päivää oli aivan liian lyhyt aika. Kaikenkaikkiaan oli kyllä todella mukava reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti